Päivitin urheilukelloni

 Päivää!

Vuosi 2022 on pian taputeltu ja aika siirtyä eteenpäin. Ennenkuin siirrytään eteenpäin. Haluan ilmoittaa, että olen päivittänyt joitain tavaroitani joita käytän päivittäin. Sain vuonna 2022 vaimolta joululahjaksi Garmin Forerunner 45S urheilukellon. Tätä ennen en ollut omistanut mitään urheilukelloa ja olin siinä niin "MITÄ! Älykello mihin mä sitä tarviin? En mä suostu tämmöistä käyttää!" . Olin vähän huolissani itsestäni, että olen kohta älykellon orja ja pian Matrix maailmasssa. Käytin kelloa urheilusuorituksen mittaukseen ja ihan perusjuttujen kanssa leikkimiseen. Garmin Connect sovelluksen latasin älypuhelimeen noin puoli vuotta sitten kellon saatuani. Silloin tajusin, että tällähän voi tehdä vaikka mitä! Sain kaikki urheilusuoritukset, terveystilastot, suorituskykytilastot ja jne. näkymään omassa älypuhelimen Garmin Connect sovelluksessa. Olin ihan , että WAU! Tämähän avaa minulle uusia mahdollisuuksia 😃oman hyvinvoinnin seuraamiseen ja yleiskunnon ylläpitämiseen.

The year 2022 is almost here and it's time to move on. Before we move on. I want to announce that I have updated some of my items that I use on a daily basis. In 2022, I received a Garmin Forerunner 45S sports watch from my wife as a Christmas present. I had never owned a sports watch before this. I decided to buy a newer and updated sports watch. After a little deliberation, I settled on the Garmin Fenix 5 sports watch. I bought the watch used, but the watch is like new

Uudemman älykellon päivitys.

Kaipasin uudelta urheilukellolta enemmän sporttisuutta, näköä ja kokoa. Kellon tulisi näyttää hyvältä ranteessa, sekä urheilulajien harjoitusmoodi tulisi olla laajempi. Päivitetyn kellon hankinnassa otin huomioon hinnan ja laadun. En halua maksaa 300-500€ urheilukellosta ja seuraavana vuonna vaihtaisin jo seuraavaan. Päätös olisi pysyä Garminin kellossa seuraavat kolme vuotta. 

Tykkään Garmin kellotaulun muodosta ja ulkonäöstä. Maskuliininen urheilukello näyttäisi siistiltä! Mietin vaihtoehtoina Garmin Vivoactive , Garmin Vivomove, Garmin Venu tai Fenix 3 HR kelloa.  Päädyin lopulta Garmin Fenix 5. Ostin kellon käytettynä, mutta kello on kuin uudenveroinen. Kellolasissa on aivan pienen pieni naarmu jota ei juuri erota (jos kelloa ei katso suurennuslasin avulla). Silmämääräisesti moitteettomassa kunnossa ja hinta juuri sopiva. Täytyy myöntää, että tää oli kelpo löytö!  Garmin Fenix 5 on GPS-multisportkellosta löytyy paljon lisäominaisuuksia edelliseen Forerunner 45S kelloon verrattuna!

Käytetty kello on kuin uudenveroinen. Pieni naarmu kellolasissa.

Maastohiihto statsia Vierumäeltä.

Garmin Fenix 5 urheilukello hyödyntää Elevate- rannesykemittaustekniikka, jolloin en tarvitse erillistä  HRM- sykevyötä urheilusuoritukseeni. Kellosta löytyy esiladatut suoritusprofiilit kaikille lajeille mm;
  • juoksutoiminnot: juoksu, polkujuoksu, juoksumatto, sisärata, elliptinen, stepperi
  • kävely
  • vaellus
  • pyöräily, maastopyöräily, sisäpyöräily
  • voima
  • cardio
  • jooga
  • maastohiihto
  • golf
  • melontalajit: sup,soutu,sisäsoutu ja kajakki
  • Triatlon, swimrun
  • allasuinti,avovesi
  • monilaji
  • talvilajit: laskettelu, lumilautailu
  • kiipeily
  • jumpmaster
  • vene
Täytyy sanoa näin lyhyesti, että urheilukello on monilajitaituri. Johon tulee perehtyä enemmän ajan kanssa.
Kävin hiihtämässä Maastohiihto lenkin Vierumäen Valo-Ilves reitin tällä viikolla. Pitihän kelloa vähän testata mihin kellosta on. Garmin connect luoma statistiikka on häkellyttävä näin amatöörille. Ainut miinuspuoli on maastohiihto moodissa sekä GPS-kartan puuttuminen. Maastohiihto moodi olettaa, että hiihdän perinteistä vaikka hiihdän luistelutyylillä. GPS- kartan puuttuminen oli minun tiedossani koska tässä mallissa sitä ominaisuutta ei ole. Uudemmissa Fenix malleissa on kartta kellotaulussa jota pystyy seuraamaan juostessa. Mutta anyhou! Kello on minun urheilutarpeisiini kelpo hyvä. 
Harrastan polkujuoksua joten jos minun polkujuoksut kiinnostavat käy chekkaa Himostrail polkujuoksua Himoksella 2022. Osallistun Himostrail polkujuoksutapahtumaan tulevana vuonna pidemmässä juoksusarjassa uuden kellon kanssa. Katsotaan mihin minusta silloin on.
Ai niin sain joululahjaksi uuden puhelimen ja joudun käyttämään tätä nykyään laseja... mutta katsotaan miten minä opin niitä käyttämään😓.

Päivitystä käyttötavaroissa tulevalle vuodelle 2023. 

Lähde:

32hammasta blogini, Himos trail polkujuoksutapahtuma 2022, oma 26km juoksu, http://32hammasta.blogspot.com/2022/10/himos-trail-polkujuoksutapahtuma-oma.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?