< 200km pyöräilyreissu

 Morjeens!

Heinäkuu on mennyt kuin siivillä. On siis aika pyöräilyreissulle ja nukuyöulkona teemapäivälle.
Näin vakituisena kaksivuorotyötä tekevänä hammashoitajana viikonloput ovat akkujen lataamista ja mukavien asioiden parissa puuhastelua. Tykkään työstäni todella paljon ja siksi haluan jakaa blogissani pieniä tiedon jyväsiä suunhoidon asioista. Mukavaa, että jaksat lukea juttujani. Arvostan!

Ajatus "vähän" pidemmästä maantiepyöräilyreissusta lähti kypsymään jo viime kesänä.
Toteutin vuosi sitten Tampere-Evo-Lahti 160km MTB reissun kesäkuussa 2020 - pääset lukemaan artikkelin täältä! Halusin silloin kokea pitkänmatkan maastopyöräilyn niillä varustella mitä oli saatavilla. Nyt kun kokemusta on jo kerinnyt kertyä vaelluksesta ja trailrun:ista. Päätin vain lähteä tänä viikonloppuna vähän tienpäälle!

July has gone like wings. So it’s time for a bike ride and sleeping outside.

As such a regular employee, weekends are about recharging batteries and tinkering with nice things. I like my job and that’s why I want to share on my blog things about oral care “more at the end of the article”.

The idea of a "slightly" longer road bike ride began to mature as early as last summer. When cycling a mountain bike trip from Tampere to the bay 160km - you can read the article here!


Antoisia pyöräilyreissuja kaikille, nauttikaa kesästä! Ja muistakaa pitää hampaistanne huolta.


Aloitin reissuni viimeviikon lauantaina (24.7.2021) klo 10:30 Lahden Urheilustadionilta.
Päätarkoituksena olisi pyöräillä pääosin vain maantietä pitkin alle 200km, 2 päivässä. No eihän tuo ole temppu eikä mikään jos pyöräilyy kevyellä cyclocross varustuksella. Mutta tällä kertaa otin mukaan  yöpymisvarusteet, vaellusrinkat (Fjällräven Kajka 75L), matkaevästä, ruokailuvälineet jne.. Tästä syystä matkan tekoon menee vähän pidemmän aikaa kun pyöränmoottori toimit sinä itse! Kyllä, en käytä sähköavusteista pyörää. Ne on tarkoitettu vain aloittelijoille. Yhtään väheksymättä sähköavusteisia polkupyöriä... Mutta, mutta ei lähde yhtään sille linjalle. Pysytään siis aiheessa!

Matka kokonaisuudessaan:

  • Lahti
  • Iitti kk
  • Pioneeripuisto (Asuntomessualue 2019)
  • Kouvola
  • Jaala kk
  • Vuolenkoski kk
  • Vierumäki - Suomen urheiluopisto 
  • Lahti
Lähtö Lahden Urheilustadionin edestä. Reissujuomana Vichy Double Salted. Ei mitään energiajuoma litkuja!!

Iitin kirkonkylä upeat kukkaistutukset.

Kouvolan Pioneeripuiston asuinalue. Vuonna 2019 täällä pidettiin Suomen Asuntomessut. Pidin pienen ruokatauon klo 15:20. Täältä jatkoin Kouvolan keskustaan, tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin.

Pakollinen "onnellisten" lehmien kuva Kouvolasta😎. 

The Vuolenkoski beach! Oli pakko käydä uimassa näin upealla rannalla (Huutotöyryn uimaranta) klo 20:50. Aivan vieressä on idyllinen Vuolenkosken kahvila-ravintola Rantamesta.

Nukuin yöni lähellä Vierumäen urheiluopistoa. Telttana toimi Jack Wolfskin Gossamer tunneliteltta. Aurinkoinen keli antoi mahdollisuudet nukkua ilman päällystelttakangasta. Tuuletus toimi ja ei ollut liian kuuma. Aamulla oli aika "fresh" olo...

Mitä luonto ja metsä antaa minulle?

Luonnossa käveleminen ja "vain" oleminen antaa minulle rauhaa, tilaa ajatella ja tilaa hengittää. Se on loppumaton voimavara josta voin ammentaa sisäistä energiaa. Minulle polkujuoksu tai koiran kanssa kävely lähimetsässä saa mieleni tasaantumaan ja rauhoittumaan. Viime vuonna aloittamani suunnistusharrastus on vienyt minut erilaisiin Päijät-Hämeläisiin metsiin. Pidän luonnossa juoksemista tai vaeltamista enemmän upeana luontokokemuksena ja vapautena kuin itse suorittamisena. Tarkoitan tällä sitä, että kävely tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä on erilaista kuin  metsässä kävely. Siinä on erilainen fiilis ja tuntuma. Metsässä on vapaampi olla ilman, että joutuu autoilijan yliajamaksi.

On tutkittua näyttöä siitä, että lyhyt aikainenkin vierailu metsässä tai laadukkaalla luontoalueella palauttaa stressitilasta. Terveyshyötyjä ovat verenpaineen ja sykkeen lasku, mielialan nousu sekä emotionaalinen hyvinvointi. Voit lukea lääketieteellisen aikakauslehden Duodecim artikkelin -> Mitä tiedetään metsän terveyshyödyistä? 


MetsienSuomi- Hyvinvointi 60sek.



Heinäkuun nukuyöulkona. Sisäteltan itikkasuoja toimi erittäin hyvin ja oli ilo nukkua yö ulkona. Kolmen vuodenajan makuupussi Marmot Sawtooth antoi minulle erinomaiset yöunet.

Aamu ei lähde käyntiin ilman aamupuuroa. Aamukahvista voin luopua mutta aamupuurosta en.

Muista pestä hampaat myös retkellä.  

Maastopyöräily on monipuolinen harrastus. Tärkeintä on, että pysyy ojien välissä.

Aivan upeaa havumetsää Vierumäen lähellä.

Vierumäen opastaulu vasemmalla ja Merida maastopyöräilyn opaskyltti oikealla. Tänne on pakko päästä uudestaan!! Mistä löytäisin Meridan polkureitin?

Aivan Vierumäen golf-kentän tuntumaan ja Mammuttilinna:n viereen rakentuu lisää loma-asuntoja. Onneksi Vierumäellä on tilaa rakentaa. Vierumäen tunnettavuus tulee kasvamaan tulevina vuosina Etelä-Suomen virkistyslomakohteena. Tervetuloa Vierumäelle jos et ole täällä aikaisemmin käynyt! 

Koskematonta luontoa Vierumäellä. 

Vierumäen iso mainoskyltti. Upea mainoslause!

Paluumatkalla voisi vähän levätä.

Retkelläni käytin Jordan UltraSoft hammasharjaa. Hammasharjan päät ovat ohuen ohuet (0.01mm) joilla saat hyvin hampaan ja ikenen välipinnan putsattua hellävaraisesti. Tavalliseen hammasharjaan verrattuna käyttökokemus on paljon miellyttävämpi ja hellävaraisempi. Näin saat ienrajat paremmin ja tehokkaammin harjattua. Hammasharjat joiden harjaspäiden kovuus on (Medium) pitäisi lailla kieltää koska niillä saa vain tuhoa aikaan!







Lähteet:

Voimaa metsästä, https://voimaametsasta.fi/wp/

Rantamesta kahvila-ravintola, http://www.vuolenkoski.com/fi/kyla/ajankohtaista/body0=10278

Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecim, Tyrväinen, Lanki, Sipilä ja Komulainen, Mitä tiedetään metsän terveyshyödyistä?, 2018, https://www.duodecimlehti.fi/duo14421

Yle uutiset, Sanna Kähkönen, 19.1.2015, Jo 20 minuuttia oleskelu metsässä laskee verenpainetta, https://yle.fi/uutiset/3-7739746  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?