Suomen pisin vaellusreitti on kuljettu! / Finland´s longest hiking trail.

Tommi Lahtonen on tehnyt sen mihin monet eivät ole kyenneet. Suomen pisin vaellusreitti (1888km) on nyt virallisesti kuljettu päästä päähän. Tästä suuret onnittelut!

Tommi Lahtonen aloitti Suomen pisimmän vaellusreittinsä Vironlahden rannikolta 24.5.2021. Päätti vaellusprojektinsa EU:n pohjoisimpaan pisteeseen Nuorgamiin 15.7.2021

Tomin tarkoitus olisi saada Suomeen oikea pitkän matkan vaellusreitti. Reitti kulkisi mahdollisimman paljon valmiita polkuja ja vaellusreittejä pitkin. Projektin tarkoituksena jää jäljelle "tuleville vaeltajille" valmis reittisuunnitelma, johon kuuluu
-reitti kartta
-GPX- jälki
-matkakertomus Youtube-videot
-Podcast äänipäiväkirjat
-paljon valokuvia
-varustelista
-suunnitelmadataa
-muuta kiinnostavaa asiaa vaeltamisesta jne
-Suomen pisin vaellusreitti verkkosivu

Tommi Lahtonen has done what many have not been able to do. Finland's longest hiking trail (1888km) has now been officially transported from end to end.

Tommi Lahtonen started his longest hiking route in Finland on the coast of the Vironlahti on May 24, 2021. The trek ended his project to the northernmost point of the EU in Nuorgam on July 15, 2021. Big congratulations to Tommi!

Tom's purpose would be to get the right long-distance hiking route to Finland. The route would run along as many ready-made trails and hiking trails as possible. The purpose of the project is to leave "for future hikers" a ready route plan.
You can get acquainted with Finland's longest hiking route via Tommi Lahtonen's blog Finland from end to end - Finland 's longest hiking trail .

Kuva on Suomen pisin vaellusreitti Facebook julkaisusta (klo 15:42, 15.7.2021). Kuvaa on muokattu :D. 

Kuulin ensimmäistä kertaa Tomin vaellusretkestä Facebookin vaellus-ryhmässä. Hänen tarkoituksenaan olisi kävellä Suomi päästä päähän vain ultrakevyt varustus mukanaan, tätä "kevytretkeily" muotoa kutsutaan ultrakevyt retkeilyksi (ultrakevyt eli alle 5kg ilman ruokia). Aloin kiinnostua hänen projektistaan heti, koska vastaavaa Suomessa ei ole vielä tehty. Seurasin hänen matkaansa reaaliaista GPS- seurantaa tutkaille melkein päivittäin hänen omalla nettisivullaan. Hänen julkaisemat Podcast- äänipäiväkirjat olivat paikoin hurjia ja mukaansa tempaavia. Myös päivien videokoosteet Youtubessa antoivat hyvän kuvan ettei vaellus ole aina "ruusuilla tanssimista".
 
Maailmalla on monta Youtube tekijää jotka jakavat elämäänsä ja tekevät Ultralight backpacking videoita erilaisista matkoistaan ympäri maailmaa.
Itse seuraan muutamaan Ultralight backpacking Youtube tekijää mm. Darwin onthetrail, Erik Normark, JupiterHikes, Kraig Adams sekä Ali Leiniö:n videoita. Itse asiassa Ali Leiniö ei tee ultrakevyt vaellusvideoita mutta halusin mainostaa hänen nimeään koska hänellä on tällä hetkellä 53,9 tuhatta tilaajaa. Olen Ali leiniön suuri fani ja seuraan hänen videoitaan suurella mielenkiinnolla.

Kuvat ovat Iltalehden jutusta 8.6.2021. Kuvia on muokattu:D .

Tommi Lahtonen on ammatiltaan tietotekniikan opettaja Jyväskylän yliopistolla.
Iltalehden nettijutussa (8.6.2021) Tomi mainitsee, ettei hän ole aikaisemmin näin pitkää vaellusta tehnyt. Vaikka hän harrastaa erilaisa urheiluharrastuksia tämä on hänelle suurin koettelemus ja nautinto samaan aikaan. Lahtosen tiedossa olikin etukäteen, että vaelluksesta saattaisi tulla haastava.

Osa vaellusreitistä oli poluttomia tai umpeen kasvaneita reittiosuuksia. Tomi sanookin, että kaiken "pohjatyön" on joutunut tekemään itse. Lahtonen tutki Suomen polkuja, yhdisteli niitä ja muodosti kartalle yhtenäisen reitin. Nyt hän kokeilee, toimiiko se.
"Suomesta puuttuu tällainen. Muualla Euroopassa on pitkän matkan reittejä vaikka kuinka", Lahtonen sanoo.

Pääset lukemaan Iltalehden nettiartikkelia täältä ->Tommi, 48, vaeltaa Suomen päästä päähän – syö huoltoasemilla ja pyytää vettä vastaantulijoilta.

Tommi Lahtosen vaellusdataa retkestään jonka on julkaistu hänen omalla facebook-sivullaan. "Dataa ei ole täysin tarkistettu, mutta on suuntaa-antavaa". 

Kokonaismatka: 1888 km
Nousumetrit: 69000 m (tämä voi olla reilustikin väärin)
Liikkuma-aika: 15 päivää 14 tuntia ( 374 tuntia )
Kokonaisaika: 52 päivää 1 tunti 15 minuuttia
Lepopäiviä: kolme (kulkumatkaa alle 1 km)
Päivämatka, keskiarvo: 37,8 km (ilman lepopäiviä), 36,3 (lepopäivien kanssa)
Pisin päivämatka: 55 km

Lisää dataa löydät Tomi Lahtosen Suomen pisin vaellusreitti Facebook- sivulta ja hänen omalta nettisivultaan https://hazor.iki.fi/2021/suomi/ .



Lähteet:

Tommi Lahtonen nettiblogi, Suomi päästä päähän - Suomen pisin vaellusreitti, https://hazor.iki.fi/2021/suomi/

Tommi Lahtonen Facebook julkaisut.

Iltalehti, Elli harju, 8.6.2021, "
Tommi, 48, vaeltaa Suomen päästä päähän – syö huoltoasemilla ja pyytää vettä vastaantulijoilta", https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b6ccde24-7a17-49cb-90db-9f2d248cc304

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?