Näitä asiakkaita tulee varoa...

Morjens!!

Aloittaessani suuhygienistin opiskelun. Olen pistänyt merkille, että asiakasryhmät joita tulen kohtaamaan tulevaisuudessa vastaanotolla. Voivat olla hyvin vaativia ja pelottavia. Nimittäin... kyseessä voivat olla eläinmaailman villipedot🙀.

Kuva1. Villikissat

Tiedänhän, ne joilla on terävät hampaat, sieluun porautuva katse ja määrätietoinen olemus. Tämän asiakasryhmän kanssa ei sitten leikitä... Vastassa voi olla ns. eläinkunnan kavalkadi. Toisin sanoen kaikki ovat siis... hyvin vaarallisia, vaanivia ja saalistavia petoja. Vielä en olen päässyt tekemisiin kyseisen asiakasryhmän kanssa mutta pian pääsen😸. Kiss kiss.. Jos olisit peto, mikä olisit? Vähän rankempaa huumoria, kato😉.

Olen pohtinut ja reflektoinut tulevan ammattini hoitofilosofiaani. Koska jossain vaiheessa tämä tulisi joka tapauksessa ajankohtaiseksi. Vakaa uskoni on, että tulen saavuttamaan nämä kriteerit edes jossain määrin.

  • Tulen olemaa aina asiakkaan puolella. Se on "it´s always my number one priority!"
  • Tulen tekemään kaiken mahdollisen jotta asiakas saa parasta mahdollista suunterveyden hoitoa. Koska onnistunut ja hyvä suunterveys on osa yleisterveyttä.
  • Suunhoidon ennaltaehkäisevä omahoidon ohjaus tulisi olla lähtökohtaisesti kivaa! Asiakkaalle tulee jäädä miellyttävä ja kokonaisvaltainen asiakaskokemus saamastaan hoidosta.
  • Myös minun tulee kiinnittää huomiota ja kehittää omia lähestymistapojani. Jotta suunhoito menisi mahdollisimman yhteisymmärryksessä asiakkaan/potilaan kanssa.
  • Tulen käyttämään ohjaustilanteessa ammatilliseen ja hyvin vakaisiin hoitosuosituksiin perustuvia tiedonkeruu menetelmiä. 
  • Mielestäni asiakkaalla itsellään on suurin vastuu omasta suunterveyden hoidostaan. Minun tulee kuunnella ja tukea asiakasta hänen suunterveyden hoidossaan. Sen hetkisen osaamiseni ja parhaan tietoni mukaan.


Ja sitten itse asiaan! Reilun 3 kuukauden päästä pääsen suorittamaan ensimmäisen työharjoittelun (perheen suun terveydenhoitotyö) jakson suuhygienistin toimenkuvana✌.

"Tästä tulee jännää!!"

En olisi koskaan uskonut, että pääsisin tähän saakka. Tuntuu, siltä että omat odotukset alkavat nousta opintojen edetessä. Haluan olla ahkera ja saada paljon aikaan. Koska tuntuu siltä, että minulta odotetaan sitä. Koska olen sen velkaa. Tekemistä siis riittää, että oikein itkettää 😢.

Syksyn kurssitarjonta:

Nämä kurssit ovat alkaneet. Ortodontia suun terveydenhoidossa, Lapsen ja nuoren suun terveydenhoitotyö, Ikääntyvien suun terveydenhoitotyö nämä ovat pakollisia opintoja. Syventävänä on Eri-ikäisten päihteiden käyttö ja päihteettömyyden tukeminen (jonka voi suorittaa lukuvuoden aikana). Perusopintona on oppariin liittyvä kurssi (näillä näkymin, ehkä hyvin mahdollisesti aloitan opisk.toverin kanssa opparin ensivuonna,...).

Lähiaikoina alkaa pakollinen kurssi Asiakkaan suun omahoidon ohjaus. Sekä valinnaisena Rautalankaruotsi, Pelkäävän potilaan kohtaaminen suun terveydenhuollossa sekä Johdatus tekoälyyn (jonka voi suorittaa lukuvuoden aikana).

Tämmöistä tällä kertaa. Nähdään pian!

Kuva2. Koulukirja.



Lähteet:

Kuva1. Kollaasi villikissat. Kuvan olen editoinut kuvankäsittelyohjelmalla (photopea.com).

Kuva2. Koulukirja, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/koulukirja-sideaine-kansio-1560339/

Tiikeri, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/tiikeri-villiä-elämää-eläin-4925778/

Puuma, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/puuma-villikissa-saalistaja-eläin-4190562/

Leopardi, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/leopardi-kissa-kissan-villikissa-5873638/

Musta pantteri, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/musta-pantteri-jaguaari-kissan-3466399/

Tiikeri, nettijulkaisu. pixabay.com/fi/photos/leijona-eläin-eläintarha-nisäkäs-21853/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Tuusulanjärven ympäriajo 25km / Around the lake Tuusulanjärvi 25km