Ensimmäinen 3D mallinnus - Herkullinen donitsi!

 Herkku donitsi!


Korostan! Mulla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta Blenderistä. Enkä tarkoitan hedelmäsekoitinta tai smootieblenderiä, bro!
Eräs ystäväni oli ehdottanut blenderiä jo aikoja sitten. Kehunut sitä aika yksinkertaiseksi ja simppeliksi 3D mallinnus ohjelmaksi. Jolla voi tehdä melkein mitä tahansa,, Tämä jäi mieleen ja päätin kesälomalla tutustua 3D mallinnuksen ihmeelliseen maailmaan.

Vielä loman jälkeenkin väsäilin donitsin kanssa iltamyöhään jotta saisin jotain aikaiseksi. Täytyy myöntää, että mallinnus on aika mukavaa puuhaa jos ei ole mitään "järkevää tekemistä". Onnekseni sain jotain aikaiseksi:). 

Elämäni ensimmäinen 3D mallinnus!!


Alla on 32 hammasta Youtube kanava. Tilaa kanava ja tykkää!


 

Koska minulle ei ole mitään 3D mallinnus ohjelmistoon liittyvää osaamista tai tietoa.
Päätin tutustua Youtube:n Blender tutorial videoihin ja opiskelin asiaa omatoimisesti - eli katsoin beginner tutorial videoita... 

Tubesta löysin kanavan nimeltä Blender Guru. Kanavan takana on Australialainen Andrew Price joka julkaisee Blenderiin liittyviä 3D mallinnus ja opetusvideoita. Ajattelin, että jos pystyisin tekemään donitsin kuten hän niin voisin tulevaisuudessa tehdä jotain omaa:D.

Oman inspiraation lähteenä Blender:iin tutustumiseen johdatti osin myös Youtubessa seikkaileva Kampiapina. Hän tituuleeraa itseään "Kaikkiruokailevaksi pyöräilijäksi."Hän nimittäin suunnitteli unelmiensa polkupyörän blender:n 3D mallinnus ohjelmalla. Tästä sain lisäboostia tarttua blender:iin.


Aloitusnäkymä, kaikki lähtee kuutiosta.

Koska kuutiosta ei pysty järkevästi muotoilla donitsia, pitää valita torus muotti. Donitsin koko vastaa tavallista donitsia jonka läpimitta on 10cm/100mm.

Donitsi on saanut vihdoin selkeämmän muodon niin donitsin päälle lisätään erillinen kuorrutuskerros. Edit mode (solid mode)jossa voi muotoilla esineen rakennetta erilaisilla menetelmillä.

Huomasin hyvin nopeasti, että opetusvideota pitää seurata hyvin tarkasti. Virheisiin ei ole varaa:/ . Koska minulla ei ole mitään käsitystä miten sen voi ratkaista..



Donitsi on saanut värin. Tämä on object mode (material preview), jossa pystyy lisäämään värin ja käsitellä tekstuuria.


Donitsin kuorrutteen ja munkin käsittelyä.

Strösselin luominen.

Hyvin teknistä, en osaa selittää sen paremmin.

Strösselien asemointi.

Valmis donitsi.

Leikittelin värillä, mutta mielestäni suklaa ei toiminut värinä.

Valon säätö ja ihmettelyä. Miten upeaa on pyöritellä esinettä 3D avaruudessa.



Renderöinti vaiheesta otetut muutamat kuvat donitsista eri kulmista nähtynä. Jälkeen päin kuvat liitetty yhteen kuvankäsittelyohjelmalla.





Lähde:

32 hammasta Youtube, https://www.youtube.com/channel/UCHAX4HG-7dPRdpjrGtj3WNQ/featured


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?