Erämessut 2022 Riihimäellä

Kesämoro!

 Usein isommille messuille lähdetään "Hesan messukeskukseen" mutta ei tällä kertaa! Erämessut pidetään Riihimäen Urheiluopistossa 9.-12.6.2022. Erämessuilla näytteilleasettajia sekä alan yrityksiä oli suuri määrä esillä. Koirat olivat tervetulleita messuille.
Messujen monipuolinen tarjonta antoi valinnanvaikeuden mihin halusi keskittyä ja nähtävää oli mielettömästi. Oli myös hienoa huomata jälleen sankoin joukoin vyöryneet ihmismäärät "korona" rajoitusten jälkeen. Ulkoilma fiilis antoi hyvän fiiliksen koko tapahtumaan. Erämessujen teemoja metsästystä, kalastusta, retkeilyä ja luontoa käsitellään vastuullisuuden näkökulmasta.
Näyttelyohjelmia ja esityksiä on ympäri päivää eripuolilla messualuetta. Mikko "Peltsi" Peltola toimii jokapaikanjuontajana Erämessuilla!

Medialle,kuvapankki


Medialle,kuvapankki


Medialle,kuvapankki


Telttameri, takana Scandinavian outdoor:in myyntiteltta

Lähin kuuntelemaan erityisesti ajatuksia nostattavia luentoja sekä aistimaan erämessutunnelmaa. Omat suosikkini olivat Taneli Roininen ja Ossi Määtän luennot sekä Retkipaikan standi.

Maastopyörä- lavalla Taneli Roininen kertoi omasta neljän vuoden pyöräretkestään (45 000 km) maailmanympäri sekä Arctic by cycle -reitistöään. Taneli esitteli  Suomen ensimmäistä pyörävaellus (bikepacking)reitistön nettisivua Bikeland.fi. Nettisivulta voi kesäkuun aikana tutustua Taneli Roinisen Arctic by cycle reitinkuvaukseen ja reittiin kokonaisuudessaan. Reitissä on monen pituisia MTB ja Gravel maastopyöräilyreittejä Lapista Etelä-Suomeen sekä Napapiiriltä aina Norjaan saakka. Arctic by cycle reitti julkaistaan 21.6 Helsingissä. Kutsutilaisuuteen voi osallistua myös netin välityksellä.

Taneli Roininen ja hänen retkipyöränsä

Pitkänlinjan kevytretkeilijä Ossi Määttä esiintyi retkinikkari- lavalla. Ossi Määttä kertoi kevytretkeilyn filosofiasta ja avasi käsitettä, Mitä kevytretkeily on? Ossi Määttä on tunnettu Ultrakevytretkeilijä/bloggaaja, tuttu NUTS Distance 300km tapahtumajärjestäjänä sekä kirjailija. Ossi Määttä on kirjoittanut kevytretkeilystä omat kirjatuotoksensa; Vaellusvarusteet (2022) ja Kevytretkeilijän opas (2020).




Lähteet:

Suomen pyöräilyreitit yhdeltä sivulta Bikeland, https://www.bikeland.fi/

Taneli Roininen Arctic by cycle, https://www.arcticbycycle.com/

Ossi Määttä, Kevyesti Kairassa, Ultrakevyttä vaellusta Suomalaisessa olosuhteissa, https://kevyestikairassa.com/blog/index.php/author/otzi/

Päivitetty: 18.6.2022

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?