Juoksemassa hyvänmielen tapahtumassa Lapinjärvellä 2022

 Osallistuin tänään Lapinjärvellä järjestettävään SisuXtrail polkujuoksutapahtumaan. Tapahtuma markkinoi itseään "Ylitä itsesi. Tule hakemaan aitoa onnistumisen riemua ja kokemaan Suomen luonto kauneimmillaan." Lähdin siis paikanpäälle katsomaan ja juoksemaan tapahtumaan pitävätkö nämä lupaukset totta?

Kansikuva, SisuXtrail 2022.

Tapahtuma alkoi jo hyvissä ajoin. Ekana olivat lähtöviivalla ultra-juoksijat  klo 8:00, 33km klo 9:00, 20km klo 10:00, 10km klo 11:00. Lähdin siis chekkaamaan meininkiä tapahtumaan, ja katsomaan mikä on homman nimi. Tässä lyhyt reportaasi kisapäivästä.

Aurinko paistoi erittäin kauniisti ja sade pilviä ei näkynyt taivaalla. Onneksi järjestäjät olivat tilannut Foreca:lta hyvän sään tapahtumaan. Juoksijoita oli ilmestynyt pelipaikoille erittäin runsaasti ja kivaa oli! Polkujuoksupolut olivat pääosin hyvin ja selkeästi merkattu. Tapahtuma on melko uusi ja tuore. Ensimmäisen kerran tapahtuma on järjestetty vuonna 2018.


SisuXtrail Youtube video.

Lähtöviivan vieressä löytyi "Mörkö"Volvo.

Kuvakaappaus reittikartasta 20km.

Tässä on lyhyt kuvaus 10-20km reitistä: 

"10 ja 20 kilometrin reitit kulkevat järven pohjoispuolisella Vasarankylän alueella. 10 kilometrin reitti on miltei sama kuin vuonna 2019 ja 20 kilometrin poluilta on siivottu pois palautetta saanut ryteikköpätkä. Reitit on viety hienoimmille kallioalueille. Siirtymätaipaleet kallioiden välillä ovat edelleen kompromisseja. Ajoin ylitetään hakkuualueita tai taimikoita, toisinaan mennään hieman tiheämpiekin metsiköiden läpi. Onpa matkalla jokin lyhyt metsäautotiepätkä sekä pellon ylityskin. Reitit kulkevat pääsääntöisesti vanhoja polkuja pitkin." Tämä on täysi lainaus SisuXtrail reitti kuvauksesta .

Juoksupolun varsilla oli pieniä kannustin porukoita sekä esiintyviä muusikkoja; trumpetin soittaja ja trubaduuri duo. Huoltopisteet notkuivat hyvistä eräistä ja raikkaasta vedestä.  Hyvänmielen kilpailu oli yhteislähtö jossa oli ajanotto. Osallistuin miesten 20km lähtöön. Aika 2.35.03, sija 19/26. Omalla sijoituksella ei ollut juurikaan merkitystä lopputulemaan. Osallistuminen oli tärkeintä.

Pidän tapahtumaan osallistumisessa enemmän arvossa, sen antamaa luontokokemusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Koska tapahtumaan tuppaa saapumaan samanhenkisiä ihmisiä, luoden tapahtumalle erityistä tunnelmaa. Huomioin tapahtumasta sen, että kuulin paljon ruotsinkieltä puhuvia ihmisiä. Tämä antoi hyvän fiiliksen. Ihan kuin olisi ollut ulkomailla😄. Lisään kilpailukuvan kun järjestäjät saavat päivitettyä kisapäivän kuvat nettiin.
Kiitos tapahtuman järjestäjille! Over and Out!

Ja silmät kiinni,tietenkin:D!!

Lähtö, olin viimeinen juoksija. Näinhän se on. Joka ensimmäisenä lähtee on jo lähempänä maalia.




Lähteet:

SisuXtrail, reitit/GPX jälki, https://www.sisuxtrail.fi/reitit/


Päivitetty: 3.6.2022


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?