Reissu Repoveden kansallispuistoon / Trip to Repovesi National Park

Morjeeens! 

Kesä on saapunut pohjolaan ja ihmiset ovat sankoin joukoin rynnänneet kansallispuistoihin, niin myös minä. Olen jo pitkään halunnut käydä Repoveden kansallispuistossa mutta aina on tullut jotain muita menoja tai esteitä. Nyt vain päätin pakata yhden yön vaellustavarat ja suunnata auton kohti Kymeenlaaksoa. Toteutin tämän reissun toukokuun viimeisellä viikonloppuna. Hyväksi onneksi aurinkoinen keli suosi matkaajaa😎.

Summer has arrived in the Scandinavia and people have flocked to the national parks in large numbers, as have I. I have long wanted to visit Repovesi National Park but there have always been some other expenses.. Now I just decided to pack one night’s hiking gear and head for the car towards Kymeenlaakso. I took this trip on the last weekend of May. Fortunately, the sunny weather favored the traveler.

Kuvasarja kollaasi reissun parhaista maisemista.


Reissun tarkoitus on nauttia luonnosta, testata muutamia vaellusvarusteita (tulevaisuudessa pidempää reissua varten) sekä olla mukana omalta osaltani Suomen Ladun tempauksessa - Nuku yö ulkona. Pääset tutustumaan Suomen Ladun Nuku Yö Ulkona täältä.

Knoppitietoa! Tiesitkö, että Repoveden kansallispuisto on perustettu 2003? Repoveden kansallispuisto sekä Aarnikotkan metsän suojelualue muodostavat yhdessä 30 neliökilometrin laajuisen luonnonsuojelualuekokonaisuuden. Monipuolisen maastonmuotojen ja hienojen maisemien ansiosta sen on Etelä-Suomen suosituimpia retkeily-, seikkailu- ja kiipeilykohteiden joukkoon.  

Kokonaisuutena reissu oli aivan mahtava! En ollut koskaan käynyt aikaisemmin Repoveden kansallispuistossa ja tämä kokemus "avasi silmäni" luonnossa vaellukselle. Hyvin vaihtelevat maisemat ja jylhät kalliomaisemat tekivät suuren vaikutuksen. En yhtään ihmettele miksi kohde on niin suosittu.  Päätin saapua kohteeseen Kouvolan suunnasta, Lapinsalmen pysäköintialueelle. Halusin reissuun haastetta ja valitsin pisimmän Kaakkurinkierroksen, 26km rengasreitin. Kiersin reitin 24 tuntiin. Mikä on mielestäni ihan jees.
Piirsin reitistä GPX-jäljen Trailmap.fi sivuston kautta tässä hyperlinkki jos koet tarvitsevasi jäljen reitin kiertämiseen Kaakkurinkierros 26km (alkuperäinen URL löytyy lähteistä).


The purpose of the trip is to enjoy nature, test a few hiking gear (for a longer trip in the future) and be involved in the Suomen Latu - Sleep the night outside. You can get to know the Suomen Latu Sleep Night Outdoors here.
Overall, the trip was absolutely awesome! I had never been to Repovesi National Park before and this experience “opened my eyes” to hiking in nature. The very varied landscapes and rugged rock landscapes made a big impression. I have no wonder why the destination is so popular.



Suosittelen ostamaan vedenkestävän ja repeämätön Tyvek kartan. Tyvek on synteettistä materiaalia ja sisältää 100% muovia. Näin ollen se ei kastu koska siinä ei ole paperiin käytettävää selluloosaa.


Lapinsalmen pysäköintialue aivan täynnä! Auto oli pakko jättää vähän matkan päähän parkkipaikalta.

Uusittu kävelysilta on vankempi, kevyempi ja turvallisempi.


Näkymä Kuutinlahdelle.

Upea näkymä Kuutinlahdelle ylhäältä kalliolta käsin.

Kuutinkanavan vieressä jylhää kalliota.


Olhavanvuori näkymä vasta rannalta. Kalliokiipeilijöiden mekka.

Olhavan tulenteko- ja leiriytymispaikka. Paikalla runsaasti kalliokiipeilijöitä. Jäin hetkeksi seuraamaan kiipeilijöiden touhuja.

Olhavanvuorelta upeat näkymät olhavanlammelle. 



Nuku yö ulkona leiriytymispaikka. Kansallispuiston leiriytymispaikat olivat aivan täynnä niin jouduin valitsemaan vähän syrjäisemmän paikan teltalle.

Hampaiden pesu on siististi cool!

Näkymä Valkjärvelle Sukeltajaniemelle päin.

Näkymä Hauklammenvuorelta, tämä oli omasta mielestäni upein maisema.

Kirnukankaan leiriytymispaikan vieressä jylhä kalliomuodostelma.

Lapinsalmen tulentekopaikka.


Kaakkurinkierros 26km, piirretty jälki Trailmap.fi sivuston kautta.

Päivitetty: 18.06.2022.




Lähteet:

Suomen Latu, https://www.suomenlatu.fi/nuku-yo-ulkona/etusivu.html,
english version https://www.suomenlatu.fi/nuku-yo-ulkona/etusivu/in-english.html

Luontoon.fi, https://www.luontoon.fi/repovesi

Tervarumpu.fi , koettavaa Repovedellä.

Oma piirtämä Kaakkurinkierros 26km (GPX-jälki), trailmap.fi avulla, https://share.trailmap.fi/14706630394528

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?