Päijät-Hämeen reittikohteet, laavut, maastopyörä- ja luontopolut

Näin korona-aikana jolloin covid-19 virusmuunnoksen levitessä väestössä erilaiset  harrastusmahdollisuudet, liikuntapalvelu tilat sekä ryhmätoiminnat ovat keskeytettynä. Omalta pieneltä osaltamme voimme vaikuttaa viruksen leviämiseen kun noudatamme (THL) Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä omien kuntien sosiaali-ja terveyspalveluiden määräyksiä ja suosituksia. Nyt ei auta sooloilla tai matkustella turhaan ympäri maailmaa.
Tästä minulle herääkin kysymys...

Mitä tässä tilanteessa voi harrastaa tai tehdä? 

Uskon, että monilla ihmisillä on tällä hetkellä ylimääräistä aikaa tehdä asioita ja harrastaa erilaisia harrastuksia joihin aikaisemmin ei ole ollut aikaa. Harrastaa voi paljonkin vain luovuus sekä kyky sopeutua vallitsevaan tilanteeseen on vain "ihmisen pään sisällä". Kaikki ulkoilmaharrastus mahdollisuuksiin liittyvä asiat ovat nostaneet suosiotaan mm. vaellus, patikointi, retkeily, kansallispuistoihin tutustuminen, polkupyöräily, suunnistaminen ja lenkkeily.

Itse olen keskeyttänyt oman kuntosali harrastamisen jo vuosi sitten. Tämän jälkeen on vain pitänyt keksiä muuta harrastustoimintaa. Aloitin silloin suunnistusharrastuksen ja siinä sivussa polkujuoksu- sekä lenkkeilyharrastuksen. Nämä ovat antaneet paljon positiivista buustia arkeen ja vapaa-ajalle. Polkupyöräily on ollut pitkään lemppariharrastuksiani joten sitä on ollut luonnollista jatkaa ympäri vuoden. Lahden seudulla on monipuoliset maastopyöräily ja maantiepyöräilyreitit.

Olen koonnut tälle julkaisulle Päijät-Hämeen maakunnan erilaisten nettisivujen luontopolkujen, laavujen ja maastopyörä/ polkujuoksupolkujen karttareittejä. Näin lähimatkailuun on helpompi päästä tutustumaan kun on kartalla missä mennään😄.


I believe that many people currently have extra time to do things and engage in various hobbies that they have not had time to before. Only creativity and the ability to adapt to the prevailing situation can only be practiced "within the human head". All things related to outdoor hobby opportunities have increased their popularity, e.g. hiking, exploring national parks, cycling, orienteering and jogging.

I've put together this publication Päijät-Häme various websites for the province's nature trails, lean-to shelters and mountain bike / running path paths to map routes. This makes it easier to get acquainted with local travel when you are on the map where to go😄.


Lahden seudun luontopolut ovat hyvin monipuolisia ja Salpausselän maastot tarjoavat kaikkea kivaa.


Lahti.fi tarjoaa monipuolista tietoa Lahden kaupungin luonto- ja aktiviteetti mahdollisuuksista. Pääset tutustumaan mm. luontopolku ja lahden seudun laavuihin, puistot ja viheralueisiin sekä Salpausselän maastoliikuntapolku verkostoon. Maastoliikuntapolut ovat tarkoitettu kaikkien käyttöön. Tutustu polkureitteihin karttapalvelun kautta. 

Trailmap rakkaudesta polkuihin. Löydä uusia polkuja, luo uusia lenkkireittejä. Paikalliset maastopyöräpolut löydät OpenStreetMap- yhteisökartan tietokannasta. Palvelussa näkyvistä poluista on helppo suunnitella itselleen sopivan mittainen ja sopivan haastava reitti, jonka voi helposti siirtää GPX-muotoisena reittinä omaan urheilukelloon tms. laitteeseen.

Lahden seudun luonto löydät monipuoliset luonnonsuojelualueet ja reittikohteet Lahden rikkaasta kulttuurimaisemasta (Lahti, Asikkala ja Hollola). Tutustu lähikuntasi upeisiin paikkoihin ja hienoihin maisemiin.

Visit Lahti jos haluat saada kaiken irti lähitapahtumista ja matkailupalveluista. Tämä on oikea retkeilijän ihmemaa nettisivu. Löydät näköalapaikat, historia- ja kulttuurikohteet, erikoisuudet sekä pyöräilyreitit helposti opaskartalta.

Jälki.fi on karttapalvelu pyöräilyn harrastajille. Löydät Suomen kaikki pyöräilypolut- ja reitit (Cyclo, MTB ja BMX) käyttäjien itse piirtämänä ja helposti ladattavissa GPX-jälkinä. Tämä on ehdottomasti on suosikkini👍.

Outdooractive hyödynnä erilaisia maailman ulkoilmaseikkailuja ja reittikohteita. Luontoretkien digitaalinen tietopankki.

Hyvän olon Nastola löydät lähimatkailu retkeilyreitit ja ladattavat kartat. Nastola on suosittu Lapakiston luonnnonsuojelualueesta.

Heinola - pieni kaupunki, iso elämä jos Heinolan seutu ei ole tuttu. Ei hätää! Täältä löydät Heinolan kaupungin ylläpitämät luontoreitit, kodat, laavut ja nuotiopaikat.

Vierumäki on aktiivilomailijan ja liikunnan harrastajan unelmapaikka. Vierumäeltä löydät kaikki monipuoliset liikunta harrastusmahdollisuudet mitä olet etsinyt. Lopeta siis etsintä, tule Vierumäelle ja nauti ikimuistoisista hetkistä mm. golfin, ratsastuksen, keilailun, yleisurheilun tai pyöräilyn merkeissä. Vierumäellä sijaitsee Suomen Urheiluopisto sekä kampuksella toimii Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tilat.

Orimattilan luontopolut ja mielenkiintoiset laavut ovat näkemisen arvoisia kohteita Orimattilan seudulla.

Luonto-, liikunta- ja retkeilykohteet Hollolassa vieraile ja ylläty positiivisesti. Hollolassa voit toteuttaa unelmiasi.

Ski.fi on Suomen hiihtokeskusyhdistys ry ylläpitämä nettisivu. Josta löydät mm. Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilän joka tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet lomailijalle.




Lähteet:

Suomen metsähallituksen nettisivu, luontoon.fi

Lahden kaupungin luontopolut, laavut ja Salpausselän maastoliikuntapolut, https://www.lahti.fi/vapaa-aika/luonto-ja-aktiviteetit/maastoliikuntapolut/

Blogi trailmap, https://blog.trailmap.fi/blog/

Lahden seudun luonto, https://www.lahdenseudunluonto.fi/
 
Visit Lahti, https://visitlahti.fi/

Jälki karttapalvelu, https://jalki.fi/

Outdoor active, https://www.outdooractive.com/fi/

Hyvän olon Nastola, https://www.nastola.fi/vapaa-aika/ulkoilu-ja-liikunta/ulkoilu-ja-retkeilyreitit/

Heinolan kaupunki, https://www.heinola.fi/vapaa-aika/luontoaktiviteetit/laavut-kodat-ja-tulipaikat/

Vierumäki, https://vierumaki.fi/

Orimattilan liikuntapalvelut, http://www.orimattilanliikuntapalvelut.fi/luontopolut/

Hollola info, https://www.hollola.fi/luonto-liikunta-ja-retkeilykohteet

Suomen hiihtokeskusyhdistys ry, https://www.ski.fi/keskukset/messila/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?