The cutest dachshund / Söpöin mäyräkoira

Varoitan! Juttu sisältää liikaa söpöyttä ja voi aiheuttaa lukijalle mäyräkoira kuumeen jota ei paranna mikään lääke tai hoito. Vain mäyräkoiran hankinta on ainut ratkaisu mäyräkoira kuumeen helpottamiseen.
Kuvia ei saa käyttää ilman julkaisijan suostumusta missään kaupallisessa julkaisussa tai mainonnassa.

Lyhyt historia- ja tietopaketti mäyräkoirasta. Mäyräkoira (saks. Dachshund, Dackel, Teckel) on lyhytjalkainen ja pitkäselkäinen koirarotu. Saksasta peräisin oleva rotu on jalostettu mäyräjahtiin josta sen lempinimi suomalainen käännös mäyräkoira tulee. Mäyräkoira jaotellaa rinnnanympäryytensä mukaan kolmeen luokkaan: normaalikokoisiin, kääpiö- ja kaniinimäyräkoiriin. Turkissa on kolme karvamuunnosta: lyhyt, karkea- ja pitkäkarvainen.
Rotu on alunperin jalostettu metsästykseen ja jahtaamaan kettuja, supikoiria, mäyriä ja kaneja. Pienen kokonsa ja mataluutensa ansiosta se on tarkoitettu luolametsästykseen. Mäyräkoiran luonne on hyvin leikkisä, temperamenttinen ja uskollinen. Yksilöllisiä eroja luonteessa voi olla runsaasti. Nykyisin erityisesti pienoismäyräkoirat ovat monesti seurakoiria. Voit tutustua mäyräkoiran rotuun paremmin paikallisen mäyräkoiraliiton nettisivulta tai saada lisää tietoa paikalliselta kasvattajalta.

Be warned! The story contains too much cute and can cause the reader to have a dachshund fever that can´t cured by any medicine or treatment. Just purchasing a Dachshund is the only solution to alleviating the fever.
Images may not be used in any commercial publication or advertising without the permission of the publisher.

A Brief History and Information Pack of Dachshunds. The Dachshund ( Dackel, Teckel) is a short-legged and long-legged breed. The German breed has been bred for a badger, which comes from its nickname Finnish translation Dachshund. The Dachshund is divided into three categories: standart, miniature and kaninchen (german for "rabbit"). There are three coat varieties: smooth coat (short hair), longhaired and wirehaired. 

The breed was originally bred for hunting and chasing foxes, raccoon dogs, badgers and rabbits. Due to its small size and shallowness, it is intended for cave hunting. The badger dog is very playful, temperamental and loyal. Individual differences in nature can be numerous. Today, especially dachshunds are often companion dogs. You can find out more about the Dachshund breed on the local Dachshund Association website or for more information about the local breeder.

Varnas! Berättelsen innehåller för mycket söt och kan göra att läsaren får en grävling som inte botas av någon medicin eller behandling. Att bara köpa en tax är den enda lösningen för att lindra feber.


Bilder får inte användas i någon kommersiell publikation eller reklam utan tillstånd från utgivaren.


The cutest a long-haired miniature dachshund / Söpöin pitkäkarvainen kääpiö mäyräkoira.
Omistamme oman pitkäkarvaisen kääpiö mäyräkoiran jonka nimi on Milo. Hän on hyvin pienikokoinen mäyräkoiraksi joka herättää hilpeyttä muissa ihmisissä. Usein he luulevät, että koiramme on vielä pentu iässä mutta joudun melko usein korjaamaan, että Milo on jo täysi-ikäinen koira. Alunperin koiramme on kotoisin Kirsumäen kotikennelistä läheltä Kerimäkeä Itä-Suomesta.

Mäyräkoiramme on onneksi hyvin persoonallinen luonne jota rakastamme. Pieniä hassuja luonteenpiirteitä myöten mm. hän nukkuu peiton alla sohvalla, räyhää naapurin isokokoisille koirille (luullen itse olevansa iso koira), ei tykkää kävellä ulkona vesisateessa. Perusluonteeltaan hän on vähän arka ja ujo mutta samalla utelias ja seikkailunhaluinen temmeltäjä.
Onneksi Milo jaksaa kävellä hyvinkin pitkiä lenkkimatkoja (4-7km) pienestä koostaan huolimatta. Metsälenkkipolut ja luonnonsuojelukohteet ovat parhaiten mieleen.

We own a long-haired miniature dachshund named Milo. He is a very small-sized dog who raise a laugh in others. They often think that our dog is still a puppy, but quite often I have to correct that Milo is already an adult dog. Originally our dog comes from Kirsumäki home kennel near Kerimäki in Eastern Finland.

Fortunately, our Dachshund is a very personal character that we love. The small funny features include he sleeps on a couch under a blanket, growls at her neighbor's big dogs (thinking himself a big dog), doesn't like to walk outside in the rain. He is a bit timid and shy, but at the same time curious and adventurous. Every day he can make our day more joyful.

Milo tykkää olla ulkona ja nauttia auringon paisteesta nurmikolla.

Milo tykkää väijyä ja katsella intensiivisesti.

Milo tykkää kävellä pitkiä lenkkejä ja kerätä käpyjä.

Milo tykkää käydä vilvoittelemassa vedessä kuumalla säällä.

Milo tykkää olla metsässä.

Milolla on kaunis kuono ja puhtaat hampaat.

Milo on varsinainen hurmuri ja söpöläinen.

Milo tykkää makoilla sohvalla.

Milo tykkää moikata muita koirakavereitaan.




Lähteet:

Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Dachshund

Suomen kennelliitto, https://www.kennelliitto.fi/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?