Ksylitolia mahan täydeltä

Oppimisen kannalta tämä kouluviikko oli yksi parhaimmista tähän asti. Viikkoa voisi kuvailla sanoilla monipuolisuus ja oppimisen riemua.
Luokassa kävi hammastahnan- ja ksylitolin tuote-esittelijät. Pääsimme "vihdoin ja viimein" harjoittelemaan ja oppimaan käytännön oppeja paikalliseen hammashoitolaan. Pidimme omien ryhmätöiden mysteeri-shoppailujen ryhmäesitelmiä luokan edessä.  Ensiviikolle on luvassa hammaslääkätieteen sanastotentti ja instrumentin tunnistuskoe,blaah.

Tosiaan meillä kävi GSK Sensodynen tuote-esittelijä (jonka nimeä en valitettavasti en muista..). Hän piti tunnin pituisen ja napakan powerpoint tuote-esityksen Sensodyne hammastahna tuotteistaan. Saimme ensikäden tietoa uudesta tuotteesta jota ei ole vielä markkinoitu isolle yleisölle. Saimme kotiin viemisiksi Sensodyne Repair & Protect 15ml hammastahnatuubeja ja läjän tuotekuvastoja.

Cloetta yrityksen tuote-esittelyn piti Milla Vihanto. Hän oli säihkyvä ja iloinen persoona oikein ksylitoli tietouden sanansaattaja jonka esitystä oli mukava seurata. Sain esityksestä uutta tietoa ksylitolin vaikutuksesta hampaiden reikiintymisen ennaltaehkäisyyn ja ammattikohtaisempaa tietoa Jenkki tuoteperheestä. 

Hydrodynaaminen teoria.

Kassillinen ksylitolituotteita:)
Miksi ksylitolituotteita tulisi käyttää?

  • Ksylitolin säännöllinen käyttö ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Miksi? No koska ksylitoli neutraloi ruokailun jälkeisen happohyökkäyksen. Miksi? Koska ksylitoli hidastaa plakin kasvua, plakki vähenee ja siitä tulee vähemmän tarttuvaa. Miksi? Koska kariesta aiheuttavat bakteeri eivät pysty käyttämään ksylitolia energian lähteenään ja näin ollen bakteeri ei pysty tuottamaan happohyökkäystä kiilteen pinnalle. Ja ennenkuin kysyt enempää! Lue Karieksen  Käypähoito- suositus kiitos!!!
  • Ksylitoli lisää syljen erittymistä ja auttaa kuivan suun ongelmassa.
  • Nauti täysksylitolia (100% makeutusaineesta ksylitolia) sisältäviä tuotteita päiväannos on vähintään 5 grammaa päivässä. Esim. 6 purukumipalasta tai 8 pastillia päivässä, 5-10min ajan.
  • Suosituksena 3-5 käyttökertaa päivässä aina aterian tai välipalan jälkeen. Happohyökkäys kestää ruuan nauttimisen jälkeen hampaan pinnalla 30minuuttia.
  • Käytä vain ksylitolituotteita joissa on tuoteselosteen mukaan vähintään 30% tuotteen painosta. Lukee osassa Tuoteseloste-> Ainekset kohdassa.
  •  Ksylitolin nauttiminen raikastaa hengityksesi ja antaa raikkaan tunteen suulle.
  • Ksylitoli säännöllinen käyttäminen ei ainoastaan ehkäise reikiintymistä vaan myös korjaa jo alkaneita kiillevaurioita.
  • SUOMEN HAMMASLÄÄKÄRILIITTO SUOSITTELEE KSYLITOLIA .
  • Näytä esimerkkiä koska se on nastajuttu:D! Pure jenkkiä ja elämä hymyilee.



Kommentit

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Muistan kun pienenä aina sanottiin, että pitäisi ksylitolipurkkaa syödä. Siitä se tapa on jäänytkin. Nyt meillä pienimmille lapsille annetaan ksylitolipastilleja purkan sijaan. Purkasta eivät nimittäin niin välitä. Mutta ei sillä varmasti ole niin väliä, kunhan sen ksylitolin saa jostain.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?