Mitä erotan periapikaalikuvasta?

Morjens!

Mitä tarvitaan jotta voidaan pitää yllä opiskeluintoa?
Siihen tarvitaan kahvia, suklaata, karkkia, sisua, liikuntaa sekä säälimätöntä itsekuria...

Kuuntelin eilen muutaman videotallenteen Pään alueen kuvantamisen ja säteilyn perusteista. Moodlen sähköisestä opetusjärjestelmästä. Moodle on tosi kätevä opiskelun kannalta. Sieltä löydän opettajien laatimat kurssimateriaalit, videotallenteet, tenttitehtävät ja online hyperlinkit. Tenttien tekeminen on tosi näppärää. Voin tehdä sen suoraan omalta tietokoneelta mistäpäin suomea tahansa.

Vähän aika sitten. Aloin julkaisemaan moodlessa minuutin pituisia videotallenteita omasta opiskelusta. Videoissa kerron päivän kohokohdista sekä omista ajatuksista opiskeluun liittyen. Videot ovat aika "kämäsiä" joten en julkaista niitä täällä. Jotain rajaa sentään, bro✌👀!

Tänään pyrin keskittymään röntgenkuvantamisen ihmeelliseen maailmaan. Omakohtaista tietoa minulla jo onkin röntgenkuvauksesta. Käytännössä saan ottaa asiakkaalta panoraamatomografian (hml:n lähetteellä) ja kirjata sen potilastietojärjestelmään. Intraoraalikuvauksessa minun hommia on vain kuvaustilanteen valmistelu, napin painaminen ohjausyksilöstä ja kuvalevykkeen laittaminen kehityslaitteeseen. Röntgenkuvan teoriatiedosta minulla ei ole hirveästi kokemusta. Vielä en osaa kertoa sen enempää bite-wing, periapikaali-ja okklusaalikuvista. Onneksi Shg- opinnot antavat minulle syvempää ja tieteellisempää ymmärrystä röntgenkuvantamisesta. Säteilysuojelun perusteet ovat jo antaneet perustan kuvantamisen saloihin. On todella siistiä ymmärtää kuvanlaatuun ja kuvaustapahtumaan liittyvistä asioista!

Onneksi meillä on super hyvä opettaja joka kertoo meille selkeästi ja ymmärrettävästi asioista. Jotta minustakin voisi tulla (joskus) hyvä suunterveydenhuollon ammattilainen.



Valokuva videotallenteesta.



Kommentit

  1. Terhi18.2.24

    Heipä hei . Olen itse suuhygienisti vuosimallia 80 :-) eli tittelini ovat olleet aiemmin erikoishammashoitaja, hammashuoltaja ja viimeksi sitten suuhygienisti. Ensinnäkin tsemppiä opiskeluusi. Muistan vielä ihmeen hyvin miten stressaavaa oli kaiken uuden omaksuminen ja erityisesti sen miten pelotti aloittaa se oikea potilastyö.Ehkä jopa vähän kädet täristen :-).
    Olen itse työskennellyt pääosin potilastyössä yksityissektorilla ja vähän aikaa myös kuntapuolella jossa en oikein viihtynyt kun siihen aikaan siellä oli minun makuuni turhan vähän kliinistä potilastyötä.
    Luin nyt ensimmäistä kertaa blogiasi , mutta lupaan olla mukana jatkossakin :-). Kyllä se siitä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tsempistä! Tosi mukava saada positiivista kommenttia! 😊😊

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?