Sain työnantajaltani yksilölliset kuulonsuojaimet ilmaiseksi

 Hello!

Oletko koskaan miettinyt kuuloasi? Kuuloaisti on yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Jos et kuule kunnolla niin tämän jälkeen on hyvä suojata kuulosi asianmukaisilla kuulonsuojaimilla.
Onneksi työnantajani arvostaa työntekijöitään ja halusi panostaa meidän kuuloon. Sain työnantajaltani Elacin yksilölliset kuulonsuojaimet. Elacin on toiminut Suomessa 30 vuoden ajan tarjoten laadukkaita kuulonsuojausratkaisuja.

kansikuva,Elacin.


Miten yksilölliset kuulonsuojaimet eroavat tavallisista kuulonsuojaimista?

//Yksilölliset kuulonsuojaimet on tehty käyttäjän korvan mallin mukaan. Tällöin niiden istuvuus ja käyttömukavuus on paras mahdollinen. Muissa kuulonsuojainmalleissa suojaimen koko on vakio, jolloin istuvuus ei välttämättä ole paras mahdollinen. Tällaiset one-size-kuulonsuojaimet sopivat hyvin esimerkiksi harrastekäyttöön. Ammattikäyttöön suosittelemme aina yksilöllisiä kuulonsuojaimia. // Suora referointi Elacin yrityksen nettisivulta.

Sain tosiaan Elacin kuulonsuojaimet käyttöön jo jokin aika sitten. Vasta nyt kirjoittelen omaa käyttökokemusta yksilöllisten kuulonsuojaimien käytöstä työssäni suun terveydenhuollossa. 

Suojapussi, kuulonsuojaimet, korvarasva, puhdistustikku.

Kuulonsuojaimia ei voi laittaa korviin väärin... 

Tämän lyhyen käytön jälkeen ammattikäyttöön tarkoitetut kuulonsuojaimet ovat olleet huikeen hyvät ja miellyttävät! Aina kun olen suojaimia muistanut käyttää👌. Suojaimet sujahtavat hyvin korviin vaikka aluksi niiden laittaminen oli hieman hankalaa (saimme Elacin työntekijältä hyvät ohjeistukset käyttöön). Tuntui, ettei suojaimet mene korvakäytävään tiivisti. Pääsin tästä ongelmasta eroon kun käytin suojaimia muutaman päivän ajan. Sekä käytin Elacin korvarasvaa. Tämä auttoi suojaimien käytössä.
 Potilastyössä kuulonsuojaimet ovat olleet erittäin hyödylliset ja kätevät. Mielestäni äänen suodatintaso on hyvä. Vaimentaa melun mutta pystyn kuulemaan korkeat äänet hyvin. Potilastyössä pystyn kommunikoimaan hammaslääkärin kanssa kuullen puheäänen melko selkeästi. Joudun silti keskittymään hänen sanomiseensa vähän enemmän. Työssäni eniten melua aiheuttavat tehoimu, käsikappale, turbiini ja kirkuvat tai itkevät lapsipotilaat. 

Nykyisessä käytössä ei ole enää mitään ongelmaa suojainten käytöön liittyen. Suosittelen kaikille ammattikäyttöön tarkoitettuja yksilöllisiä kuulonsuojaimia! Uskon, että kuulonsuojaimista on minulle paljon hyötyä jatkossa koska haluan säilyttää kuuloni tuleville työvuosille. 


 
Artikkeli yksilöllisistä kuulonsuojaimista, Hammaslääkärilehti 3/2023.


Mitä tuotteeseen kuuluu ja mitä tuote lupaa?
Tuotteeseen kuuluu: kuljetusrasia, suojapussi, kuulonsuojaimet, naru, kiinnitys klippi, puhdistustikku, käyttöoppaan, korvarasvan ja yksilöidyn identiteettikortin. 
Elacin lupaa tuotteisiin erinomaisen istuvuuden, ovat miellyttävät käyttää ja viiden vuoden käyttöikä ja materiaalitakuun. 

Miten paljon kuulonsuojaimet maksaa?
En tiedä paljon nämä maksaa, koska työnantajani kustanti minulle (ja niille jotka halusivat ne ottaa) omat yksilölliset kuulonsuojaimet. Olen erittäin tyytyväinen tuotteeseen.


Allekirjoittaneen fiilikset kun sain kuulonsuojaimet.


Klippi estää suojaimia katoamasta. Klipillä saan suojaimet kiinni työvaatteeseen.




Lähteet:

Lehti artikkeli yksilöllisistä kuulonsuojaimista, Suomen Hammaslääkärilehti 3/2023. 

Elacin yksilölliset kuulonsuojaimet, lisätietoa saat Elacin.com
tai jälleenmyyjältäsi.

Kommentit

  1. Hienoa, että työnantajasi huolehtii hyvin työntekijöistään ja antaa jokaiselle yksilölliset kuulosuojaimet. Kuulo on todellakin tärkeä aisti, jota kannattaa vaalia. Itse käytän aina kuulosuojaimia keikoilla, koska työssäni en niitä juurikaan tarvitse. Ystävälläni on taas ollut aina toisen korvan kuulo huonompi, mutta onneksi nykyään on tarjolla todella laadukkaita kuulolaitteita ja myös laadukkaita kuulotarvikkeita. https://www.kuuloasi.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos asiapitoisesta raportista. Upeaa, että työnantajasi osallistuu yksilöllisten kuulosuojainten hankintaan. Huomasin, että myös lentokoneeseen voi teettää yksilölliset paineentasaussuojaimet. Kunpa nuorisokin ymmärtäisi käyttää kuulon suojausta myös konserteissa, sillä uskon sillä olevan kuulemiseen vaikutusta vanhempana.
    https://www.kuuloasi.fi/

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että työnantaja arvostaa työntekijöitään ja on antanut näinkin tarpeellisen ja hyvän lahjan. On muuten totta, että kuuloa kannattaa suojata, koska sitä ei kai pysty palauttamaan, jos siihen tulee vaurioita. Monessa ammatissa tarvitaan myös paljon muita työsuojamia, kuten esimerkiksi rakennuksilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?