Suomalaisia Youtube tekijöitä

Tämän päivän blogi-postauksessa olen keskittynyt Suomalaisiin youtubettajiin.
Nykyään hyvin monet lapset, nuoret sekä aikuiset katselevat Youtube videoita tai niin sanottuja vlogi (videoblogi) maailman suurimman videopalvelemisen nettisivuilta. "Vielä tällä hetkellä" videopalvelussa katseleminen sekä siellä julkaistut videot ovat kaikille käyttäjille ilmaisia. Voisinkin sanoa, että youtube-kulttuuri on rantautunut meille härmälään. Youtube videoiden tekeminen ja julkaiseminen ei ole enää "mitä tahansa puuhastelua" vaan siellä liikkuu isot määrät rahaa. Kuningaskuluttaja: Helppoa rahaa Youtube-videoilla? 

Suora lainaus Wikipediasta; YouTube on Googlen omistama Internetissä toimiva videopalvelu. Käyttäjät voivat lisätä sivustolle omia videoitaan, sekä katsoa ja kommentoida muiden käyttäjien videoita. Sivuston perusti 14. helmikuuta 2005 kolme PayPalin työntekijää: Chad HurleySteve Chen ja Jawed Karim.

Keräsin mielenkiintoisia ja monipuolisia Suomalaisia Youtube-tekijöitä. Joiden videot käsittelevät mahdollisimman laajasti eri elämän osa-alueita mm hyvinvointia, matkailua ja hammaslääketieteellisiä videoita.


Reino Holopainen on Personal-trainel Kuopiossa. Tekee ja julkaisee  liikunta-ja ruokavaliovalmennus videoita. Kertoo omissa videoissaan selkeästi ja ymmärrettävästi ihmisen anatomiasta.

Ville Paalasmaa Hammaslääkäri. Työskentelee yksityisellä hammaslääkäri ryhmävastaanotolla HammasOskari Oy:ssa Vantaalla. Julkaisee monipuolisia ja opetusvideoita hammaslääketieteen näkökulmasta.

Jesse Miettinen Naprapaatti. Työskentelee naprapaattina Miettisen terapiassa. Julkaisee opetus- ja harjoitusvideoita.

Milli&Abe on ensimmäinen suomalainen perhevlogi sisältäen perhe-elämää ja "keittiöpsykologiaa". Milli opiskelee lääketiedettä ja Abe Social media marketing tutkintoa. Aloituksen hyperlinkki vie Millin videoon lääketieteelliseen hakemisen tuskasta sekä antaa opettavia vinkkejä tuleville hakijalle. Miten päästä lääkikseen.

TAPIO ON THE MOVE on kolmekymppinen liikennelentäjä Helsingistä. Tapio jakaa kokemuksiaan matkustamisesta vlogin muodossa sekä kertoo syvällisemmin liikennelentäjän arjestaan.

Kirill Sultanshin on nuori lauluntekijä ja laulaja. On kotoisin Venäjältä, nykyään asuu Suomessa. Tekee viihdyttäviä videoita suomen ja venäjän eroista. Kantsii chekata hänen videoitaan!!

Roni Back suomalainen Youtubaaja. Tekee videoita kaikesta mahdollisesta mm. peleistä, trendeistä, elämästään ja tekee paljon kaupallista mainossisältöä kanavalleen eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kulttuuri Hai tuttavallisemmin Pepe joka opiskelee Jalkaterapeutiksi viimeistä vuotta Xamk:ssa. Aloitteleva Tubettaja, tekee ja julkaisee kiinnostavia videoita eri kulttuuri kohteista ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Metropolia AMK on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Metropolia on vastuullinen kumppani ja korkeakoulutuksen uudistaja, joka yhteistyössä löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa parempaa tulevaisuutta. Uusi Metropolian Myllypuron kampus valmistuu vaiheittain 2018-2019.

Tapio-T  on hyvä kaverini, "pyöräilyhullu" ja taitava muusikko joka osaa soittaa 15 eri musiikki-instrumenttia. Hän tykkää osallistua erilaisiin pyöräily -ja urheilutapahtumiin.

Jesse Pynnönen on fysioterapeutti opiskelija. Tekee erilaisia ruokahaasteita viikottain kanavalleen. Kutsuu itseään kilpasyöjäksi. Pynnönen on lajissaan ylivoimainen ja hän on voittanut kaikki Suomessa järjestettävät syömiskilpailut.

Roosa Mononen on bloggaaja, youtubettaja, tyylitietoinen nuori nainen joka sattuu myös olemaan hammaslääkäri opiskelija! Roosa on tehnyt lääkikseen hakijoille "vinkki" videoita.

Sini Roine on hyvä kaverini joka opiskelee teollista muotoilua Lahden muotoiluinstituutissa. Hän päivittelee omia ajatuksiaan blogin muodossa. Jos siis muotoilu ja kulttuuriala kiinnostavat käy lukemassa hänen juttujaan LAHKO Opiskelijamedia sivuilla.

Lähteet:

Airi Saastamoinen, Helsinki, Yle Kuningaskuluttaja. <https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/21/helppoa-rahaa-youtube-videoilla>

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?