Sipoonkorven läskiluuppi

On lauantai aamu kello 09:05.
Sipoonkorven luonnonsuojelualueen parkkipaikalle on ilmestynyt 
kolme värikkäisiin urheiluvaatteisiin pukeutunutta maastopyöräilijää.
Mitä ihmettä on meneillään?

Ilmassa väreilee urheiluhengen tuntua. Kevyt yöpakkanen on muuttanut maanpinnan kohmeiseksi ja aivan maanpinnan rajassa olevat kasvusto on jääkiteiden verhoama. Pyöräilijöiden lisäks parkkipaikalla ei näy ristinsielua, ei edes oravia. Vallitsee syvä rauha. Hetken päästä hiljaisuuden rikkoo huudahdus
 "miss helvetiss mun energiageelit on?"
on hiljaista...

Toinen siniseen Haglöfs- takkiin pukeutunut tokaisee napakasti
"Siell mihin sä ne laitoit! En mä tiedä. Meitsin omat on ainakin repussa".
on hiljaista...

Kolmas neonvihreään Windstopper pyöräilytakkiin sonnustautunut tokaisee ohimennen "Älkää huoliko kaverit! Miä taidan mennä tuohon vähän matkan päähän vetämään alku-speekit." ja pitelee kädessään Gopro 5 actionkameraa.

Nyt alkaa valjeta.
Paikalle on ilmestynyt kolme hyvää kaverusta, joista kaksi on pienimuotoisia youtube tekijöitä (Tapio-T ja toinen wannabe-tubettaja). Pyöräilystä on muodostunut yhteinen traditio joka on jalostunut kruununjalokiveksi. Yhteisiä pyöräilysessioita ei voita mikään.

Kyseessä on Sipoonkorven läskiluupin ympäriajo. Reitti on hyvin lyhyt vain 5-10 km maastopyörälenkki (mukaan luettuna eksymiset). Mutta mikäs sen parempi viettää aikaa kuin hyvien kavereiden kanssa luonnonhelmassa.

Asianmukaiset kyltit opastavat matkailijan metsään. Taka-alalla on intro-kuvaukset käynnissä.
Paskahuussista saimme hyvät naurut!

Upea usva ja allekirjoittanut:)

Maastokarttaa tulevasta reitistä.

Upea usva Storträsk-lammen päällä on maaginen. Aurinko alkaa nousemaa horisontin takaa ja lämmittämään yöpakkasen huuruistamaa maata. Storträskin lammen myötäisesti on muodostunut oma polkuverkosto ja aivan lammen tuntumassa on puulaudotettu osuus.
Vastarannalla on nuotiopaikka,josta nousee savu. Ei jumme jammi! Me kun luultiin, että me oltaisiin aikaisessa. Mutta ei sinne päin kään. Muutama ihminen on jo laittanut nuotio tulille ja paistavat makkaraa aamuvarhaisella.

Pyöräilyreitti on kokonaisuudessaan aika helppoa. Polut on alkupuolelta hyvin merkittyjä mutta loppupuolen jälkeen neliönmuotoiset oranssit puumerkit häviävät. Polut ovat tamppautuneet monien pyöräilijöiden toimesta helppo kulkuiseksi mutta esteetön tämä ei ole. Myrskyissä tai vanhuuttaan kaatuneet puut polkujen päälle luovat lisähaasteen vauhdikkaaseen menoon.
Loopin loppupuolella tulee eksyminen. Helpotuksena voin mainita,että Helsinki-Malmin pienlentokoneet pörräävät aika tiuhaan taivaalla. Joten totaaliseen eksymiseen ei tarvitse vajota. Loppujen lopuksi - kaikkine pysähdyksineen reissuun meni aikaa kolme tuntia.



Korkein kohta saavutettu 57m meren pinnasta.

Tarkemmat speksit löydät Sipoonkorven reitit sivulta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?