Miniloma Järvisydämessä / Weekend holiday in Järvisydän Hotel & Spa Resort

Viikonlopun minilomalla (1.-2.5) on parasta rentoutua työhommista ja heittää jalat polkupyörän polkimille👍. Tämän kertainen miniloma suuntautui kotiseuturakkaudella lapsuudenkodin maisemiin Etelä-Savoon. Tarkemmin aivan Linnansaaren kansallispuiston Hotel & Spa Resort Järvisydämeen Rantasalmelle.
Paikka on saanut aikamoisen kasvojen kohotuksen jos vertaa mitä täällä oli reilu 15 vuotta sitten. Muistan Järvisydämen alkuperäisen makkaranpaistokatoksen joka on hyvin vaatimaton ja pieni. Se on edelleen pystyssä aivan päärakennuksen vieressä. Siinä missä on poron sarvet ovessa! Tulimme tänne ala- ja yläkoulun luokkaretkijä, liikuntatunteja ja joitain biologian oppitunteja varten. Oi niitä aikoja... Silloin täällä ei ollut polkupyörä polkuja. Mutta nykyiset luontopolut jäljittelevät alkuperäisiä polkuja jotka polkuilevat Poronsalmen kallioita. Tulen vierailemaan Järvisydämessä myöhemmin kesällä uutta blogi juttua varten😁.

On a weekend mini-holiday (1.-2.5) it is best to relax from work and throw your feet on the bicycle pedals pol. With this love of homeland, this time's mini-holiday was directed to the landscapes of a childhood home in Southern Savonia. More precisely, right in Linnansaari National Park Hotel & Spa Resort in Järvisydäme, Rantasalmi.

According to a local newspaper in Rantasalmi and reliable sources, the Savonlinna parish has leased the Kaarnetsaari camp center for tourism use to Järvisydän Oy for 5 years. This is interesting news for the reason that it tells us that Järvisydän is taking big steps towards the conquest of Lake Saimaa as a local tourist and hiking destination. For me personally, the news is a great thing and I am proud of my hometown. When I was younger, I spent a few summer camps and a confirmation camp in Kaarnetsaari. So the place has good memories. I think I will visit Järvisydämi and Kaarnetsaari in the summer.

Postikorttikuva Järvisydämestä.


Upeat maisemat venelaiturilta Saimaalle. Talvisin tästä lähtee luistelureitti ja kesäisin laivareitti Kaarnetsaareen suuntaan.


Hei täällä on muitakin lomailijoita.


Päätimme tubettaja TheGlovesMade kanssa vuokrata Helkama fatbike sähkömaastopyörät ja lähteä polkemaan Porosalmen ulkoilureittejä. Pyörävuokra oli erittäin edullinen ja pyörien suorituskykyjä erittäin hyvä. Pyöräreissu vei Muurasuon reitille 3,9 km  ja näköalatornille. Paikoin reitti oli mutainen ja lumen peitossa. Totesimme aika nopiaan, että tulemme myöhemmin kesällä tekemään revanssi asian tiimoilta. Polut ovat päällystetty soralla joten kulkeminen kävellen tai pyörällä on miellyttävää.
Poronsalmen ympäristö kattaa monta reitti vaihtoehtoa mm. Korpinkallion reitti 3,3 km, Vuorten reitti 3,0 km, Mustinlammen reitti 4,4 km, Pirunkallion reitti 0,6 km, Hietalammen reitti 1,0 km. 

Näin aasinsiltana mainitsen, että WWF:n nettisivuilla on norppa- ja sääski livelähetys. Jota pystyy katsomaan wwf.fi/luontolive/norppalive/ omalta nettisivulta. Norppaliveä kuvataan eteläisellä Saimaalla.

Rantasalmen paikallislehden ja luotettavia lähteiden mukaan Savonlinnan seurakunta on vuokrannut Kaarnetsaaren leirikeskuksen matkailukäyttöön Järvisydän Oy:lle 5 vuodeksi. Tämä on mielenkiintoinen uutinen siitä syystä, koska tämä kertoo siitä, että Järvisydän ottaa suuria askelia kohti Saimaan valloitusta paikallisena matkailu- ja retkeilykohteena. Minulle henkilökohtaisesti uutinen on hieno asia ja olen ylpeä kotiseudustani. Olen nuorempana viettänyt muutaman kesäleirin ja rippileirin Kaarnetsaaressa. Joten paikkaan on hyviä muistoja. Luulen, että tulen vierailemaan Järvisydämellä ja Kaarnetsaaressa kesällä.

TGM.

Porosalmelle "nousee luksusmökkejä kuin sieniä sateella". Täällä haisee raha! 😎 

Uuden Primus Essential trail stove ja Primus Litech Trek retkikeittimen testaus. Hankin kaasupatruunalla toimivan reittimen koska se vie repusta vähemmän tilaa ja todella nopea. Makkarat paistuivat hetkessä.



Lapsuudenkodin rantasaunasta löysin Linnansaaren kansallispuiston (Metsähallitus 1980) vanhan retkeily opaskirjan. 




Lähteet:

Porosalmen ulkoilureitistöt (PDF A4), Rantasalmi, https://www.jarvisydan.com/wp-content/uploads/2020/09/porosalmen-ulkoilureitista-A4.pdf

Himomatkaaja Heidi, Rantapallo Suomen suurin matkablogiyhteisö, https://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2018/11/08/savon-suurin-salaisuus-hotel-spa-resort-jarvisydan/

Antti Huttunen, Porosalmen Pirunsydän ja luolatusina, Retkipaikka, https://retkipaikka.fi/porosalmen-pirunsydan-ja-luolat-rantasalmi/

WWF norppalive,  https://wwf.fi/luontolive/norppalive/

Savonlinnan seurakunta, https://www.savonlinnanseurakunta.fi/leirikeskukset/kaarnetsaari-rantasalmi

TheGlovesMade - Turn Words into picture youtube, https://www.youtube.com/channel/UC32sdC5jXmk0sN1DE_7x80A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?