Miksi olen siirtymässä Youtubeen?

 Ciao!

Miksi en julkaise blogissani postauksiani enää niin usein?

Olen hankkinut Gopro Hero10 Black actionkameran vuoden alussa. Kameran hankkimisen jälkeen on vain ollut pakko opetella videoeditoimista ja tuomaan itseään paremmin esille. Haluan tuoda oman ääneni kuuluviin ja harjoittelen itsereflektoimista. Se on toisaalta terapeuttisempaa kuin ajattelisi. Näkee miten itse käyttäytyy, oppia uusia asioita ja  pystyy suhtautumaan asioihin eri tavalla. Voin ilmaista itseäni paremmin ja selkeämmin. Aijemmin kirjoitin enemmäkseen blogijuttuja. Silloin se oli ihan jees. Sain omia ajatuksia tuotua esille. Nykyään kirjoittaminen on alkanut olla "sellaista" pakottamista jotta saisi jotain julkaistua. Mutta se on alkanut olla aika työlästä. Joten videon tekeminen on alkanut kiinnostaa. Se on helpompaa toteuttaa, nopeampaa ja monipuolisempaa. Voin luoda tarinani sanoiksi ja kehittää siitä videon. BUM!

Minulla on eräs kaveri joka on tehnyt videoita aika pitkään ja on kasvattanut oman kanavansa tilaajamääräänsä huimasti. Tuo antaa itselleni haastetta pystyä samaan. Mutta jos näin "oikeasti puhutaan" minulle tilaajamäärät eivät ole se juttu. Haluan tehdä videoita omaksi ilokseni. 

Lukeminen vai videoiden katselu (ruutuaika)?
Kummalla tavassa minä voisin tavoittaa omia asiakasryhmiäni paremmin jos haluaisin tuoda suun terveydenhoidon ilosanomaa paremmin ja isommin julki? Valitsisin videoiden katselun. Videon katseleminen on passiivista tekemistä kun taas lukeminen aktiivista tekemistä. On helpompaa katsoa videoita kuin nostaa kirja silmien eteen ja alkaa lukemaan. En vähättele lukemisharrastusta mutta se on karu fakta, että poikia ei välttämättä tavoita kirjojen ääreltä samoin määrin kuin tyttöjä. Lukutaidon eriytyminen syventynyt kun poikia ei kiinnosta lukea ja somekanavien käyttö on yleisempää kuin koskaan aijemmin.


Itselläni kirjan avaaminen ja lukeminen on alkanut olla aika työlästä. Kirjapöydällä on kaksi kirjastosta lainattua kirjaa joista toisesta olen saanut vain vaivoin luettua kymmenkunta sivua. Hetken sitä jaksaa lukea mutta siihen se sitten jää. On vain helpompi ottaa oma älypuhelin ja katsella itselleen mielenkiintoisia videoita. Itse en ole katsellut tv:stä tavallisia ohjelmia tai sarjoja juuri aikoihin. Katselen tv:n kautta enimmäkseen Youtuben videosisältöjä. Voin omalla päätökselläni katsella juuri sellaista sisältöä kuin haluan. Ja uskon , että niin tekee moni muukin. Oma mielenkiinto kohdistuu 3D mallintamisen opetusvideoihin, vaellusharrastukseen, polkujuoksuun, keskusteluohjelmiin, matkusteluun, extreme urheiluun jne...

Tämä voisi olla mahdollisuus itselleni tuoden suun terveydenhuollon asioita paremmin julki ja samalla skaalata kanavansisältöä. Mutta entä jos, ihmiset eivät ole kiinnostuneita katsomaan videoita? Tiedostan, että suun terveydenhoito on erittäin kapea ja vaikeasti lähestyttävä aihe. Koska se on niin henkilökohtainen ja tietyllä tavalla arka aihe. Jos aihetta liikaa "tuputtaa" niin siinä voi pienellä ihmisellä nostaa kädet pystyy ja sanoa SEIS! Haluankin tuoda omalta osaltani aihetta lähemmin ihmisten tietoisuuteen oman twistin kautta.

Tällä alustuksella haluan mainita, että julkaisen uuden videon 20.4 klo16:00  @32hammasta kanavallani. Hyperlinkki löytyy etusivun ylälaidasta. Käykää katsomassa video ja nähdään taas ensi kerralla! Morjens!

@32hammasta Youtube.
Varusteet hiihtoreissulle.


Lähteet:  32hammasta - YouTube, https://www.youtube.com/watch?v=q9AdMHGQ9RI

Tieto&trendit, Riitta Hanifi, 17.2.2022, Lapset lukevat aiempaa vähemmän kirjoja – netissä ja somessa lukutaito määrittyy uudelleen, https://stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2022/lapset-lukevat-aiempaa-vahemman-kirjoja-netissa-ja-somessa-lukutaito-maarittyy-uudelleen/



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?