Tentit ja tuote-esittelyä

Ciao!
 Onnekkaasti molemmat tentit menivät läpi. Olin panostanut paljon aikaa, verta, hikeä ja kyyneitä opiskeluun kuluvien viikkojen aikana. Ja nyt se palkittiin. Hammaslääketieteensanastosta sain 28/30 ja instrumentti 19/20 pistemäärät. Ei huono!!
TOSIN - tentit olivat mielestäni aika helppoja ja loogisia. Näin jokaisella opiskelijalla oli mahdollisuus läpäistä tentti ensi yrittämällä.
Voisinkin sanoa, että "tästä tämä opiskelu vasta alkaa" kun ensiviikolla alkaa top-harjoittelu Nastolan hammashoitolassa. 
Instrumentti tentti, valitettavasti en saanut piirustuksestani lisäpisteitä:D


Oma leikkaa liimaa muistiinpano. Heebelin ja P3/P4 kuvat puuttuu...
Koulussa kävi jälleen muutama tuote-esittelijä/ tuotespesialisti esittelemässä tuotteitaan.

Saksalaisen perheyrityksen Dürr Dental edustaja esitteli heidän tuotevalikoimaansa. Esittely keskittyi enimmäkseen hygienia tuotteisiin mutta imu,paineilma, hammashoito tuotteista mainittiin. Pesu-ja desinfektioaineet olivat jo ennestään jokseenkin tuttuja mutta tämän valmistajan tuotteet olivat minulle uusia. Onneksi välinehuollon oppimat asiat tulivat heti mieleen kun esittelijä esitteli desinfektiotuotteitaan. Näin nyrkkisääntönä kemialliset desinfektioaineet jaetaan karkeasti ryhmiin;
  1. Alkoholit: Etanoli 70-80% , isopropanoli, antimikrobinen vaikutus tehoaa nopeasti bakteereihin, viruksiin ja sieniin. Huom! Vain puhtaisiin ja kuiviin pintoihin. Ei poista likaa, tuhoaa elävät bakteerit ei bakteeri-itiöitä.
  2. Halogeenit: Kloori 500-5000 ppm, laajakirjoinen mikrobi vaikutus, soveltuu hyvin monille materiaaleille jos lämpödesinfektiota ei ole mahdollista käyttää.
  3. Peroksygeenit: Vetyperoksidi tehoaa hyvin bakteereihin, viruksiin ja sieniin, tuhoaa myös bakteeri-itiöt. Käytetään kemiallisessa sterilointi menetelmänä, jos instrumentti ei kestä höyryautoklaavi-sterilointia.
  4. Aldehydi: Formaldehydi, eivät syövytä metallia tai vahingoita arkoja materiaaleja. Ei vaikuta lian läpi. Glutaanialdehydi on haitallinen ja ärsyttävä vaikutus.
  5. Kvatti: Pesevä desinfektioaine (alkoholi + kvatti), turvallisia materiaaleille ja ystävällinen. Vain puhtaisiin ja kuiviin pintoihin.
  6. Fenoli, laaja-kirjoinen mikrobivaikutus (EI KÄYTETÄ koska ekologiset haittatekijät liian suuret, imeytyvät muoviin, epämiellyttyvät hajuisia ja herkistävät helposti.)  
 Ivoclar vivadent esittelijänä toimi Pia Herrmann-Rajala (Product Consultant Clinical).
Näin opintojen alkuvaiheesa en kerro hirveästi yksityiskohtaista tietoa tuotteista, koska ne eivät ole vielä tuttuja. Esittely oli muuten mielenkiintoisa ja jälleen kerran voin olla "vähän" viisaampi. Tuote-esittelyn lisäksi toiminnallisena osuutena saimme paikata hampaan. Mikä oli kivaa! Konkreettisen tekemisen kautta opin paremmin hahmottamaan eri vaiheita ja ymmärtämään asia kokonaisuuden. Mietin vain mielessäni, että vaikka hammashoitaja olisi hyvä teoria-aineissa voi hän olla kömpelö käytännön tekemisessä. Sain karvaasti huomata miten hyviä muut luokkalaiset ovat. Tässä ammatissa pitää olla vahva jokaisella osa-alueella. Tulisi olla empaattinen, ymmärtäväinen, asiallinen, osaava, nopea oppija, tarkka ja tunnollinen.



Hampaan paikkausvälineitä. Viejä, valokovettaja, paikkaus instrumentteja.

Valmis  yhdistelmämuovipaikka.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Kuka on TheRelaxingEnd?