Kiirettä piisaa

Hei vaan!
Jopas on aika mennyt kuin siivillä kolmas kouluviikko takana päin. Oppiaineet ovat vakiintuneet joita on kariologia, radiologia, pään anatomia, suun hoitotyö, käytännön tekeminen/oppiminen, ergonomia jne. Kuten kaikissa urheilusuorituksien jälkeen haastattelija kysyy ensimmäisenä, Mitkä fiilikset?

Voisin kuvailla tuntemuksia yhdessä sanalla: Töitä, töitä ja töitä. Uusia asioita tulee kuin liukuhihnalta jatkuvalla syötöllä ja kaikki opittavat asia pitäisi omaksua salaman nopeasti. Muuten saattaa jäädä Jorman junasta (vitsi vitsi). Hampaiden purupinnat on jo osittain opittu. Hammaslääketieteen sanasto on aik-lailla hepreaa mutta tuttujakin sanoja löytyy. Suun rakenne ja hampaiden kehityksen /puhkeamisjärjestyksen on omaksuminen on vielä vaiheessa. Pyrin perehtymään pääkallon anatomiaan myöhemmissä blogi-kirjoituksissa.

Lähitulevaisuudessa siintään tuleva hammashoitajan työharjoittelu top-jakso joka on kuukauden päässä. Siellä tulisi osata aika kattavasti toimia työpaikkaohjaajan kanssa ja tietää teoriassa hh-toimenkuvaa. Saas nährä miten äijän käy.

Pääkallo

Hammaslääkärin erilaisia käsikappaleita ja turbiini

Amalgaamitäytteen salainen valmistusohje...

Paikkauksen vaiheet (edellisvuoden opiskelijoiden ryhmätyö)

omia muistiinpanoja hampaiden purupinnoista ja hampaan rakenteesta

Suunhoidosta kiinnostuneille iltalukemisia: Ohje suun terveydenhuollon yksiköiden tartunnantorjuntaan  ja Jonna Hassisen Pro gradu- tutkielma, ergonomiasta. Itä-Suomen yliopisto,2012 .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?