Eka kouluviikko

Ekat fiilikset.
Jännitys, hohhailua, päänsärkyä, uusien asioiden omaksumista ja paljon kahvitaukoja.

Pitkään odottama ja "hieman jännittävä" Hammashoitajan perustutkinnon koulutus on vihdoin alkanut täällä Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa Stålberginkadulla Lahdessa. Ryhmän koko on n.29 henkilöä ikähaarukaltaan aina peruskoulun päättäneistä aina sinne n.50v opiskelijoihin. Uudet luokkatoverit vaikuttavat mukavilta ja yhteisiä puheenaiheita on löytynyt. Suurin osa opiskelijoista on hakenut Etelä-Suomesta ( Uusimaa- Päijät-Häme-Kymeenlaakso akselilta). Erityisesti Lahti ja Lahden lähikunnat ovat hyvin edustettuina.


Koulupäivät ovat menneet kuin siivillä ja paljon uusia asioita on kaadettu opiskelijoimme niskaan. Toisena päivänä oli jo pienimuotoinen tentti Suuontelosta. Kaikkea ei voi omaksua heti mutta tämä olikin hyvä motivaatioruiske herätellä meitä opiskelijoita opiskelun arkeen.
Eräs asia harmittaa. Se on työssäoppimispaikkojen itsenäinen organisointi. Sanonta "Nopeat syövät hitaat" voisi parhaiten kuvata tulevaa opiskelua. Koska tulevien työssäoppimisenpaikkojen kalastelu on jätetty meidön opiskelijoiden harteille. Meidän itse on kyseltävä ja tiedusteltava tulevat työssäoppimispaikkamme ennen työssäoppimisten alkamisia. Top-jaksot suoritetaan mieluiten omien kuntien julkisella tai yksityisillä hammashoitoloissa/hammaslääkäri asemissa.


Opiskelun intoa ja istumista

Yksittäis instrumentteja "näytillä"

Hampaiden kipsimuotti

Itsenäistä opiskelua ja paljon läksyjä,bläääh!

Hammashoitolan potilastuoli ja unit
Minulla on ennestään muutama ammattitutkinto (Käsi-ja teollisuusalan Artesaani sekä Välinehuoltaja) takataskussa, joista saan hyväksilukuja opintojen edistämiseen sekä nopeuttamiseen. Tarkoitus on valmistua keväällä 2019. Tähän pyrin ja tämä on minun oma henkilökohtainen tavoitteeni!

Hammashoitajan tutkinto on paljon monimutkaisempi kuin aluksi luulin.
Siinä tulee osata aseptista osaamista, välinehuoltoa, päänalueen anatomiaa ja hammaslääketieteen sanastoa sekä hienoja termejä. Työelämääntutustumispäivinä Launeen Hammashoitolassa (16-17.8) sain kallisarvoisia näkemyksiä Hammashoitajan työtehtäviin. Omasta mielestäni juurikin nämä päivät olivatkin kaikkein antoisimpia ja oppimisen kannalta arvokkaimpia. Sain paljon uutta tietoa sekä kokonaiskuva hahmottui.


Hammashoitaja ei koske potilaan hampaisiin vaan pikemminkin avustaa hammaslääkäriä toimenpiteessä kuten juurihoidossa, hampaan poistossa tai hampaan paikkaamisessa jne. Hammashoitajalla on paljon tekemistä ja valmisteluja ennen potilaan saapumista toimenpidehuoneeseen.
Saimme koulutehtäväksi pohtia ja kirjoittaa oppimispäiväkirjaa työelämäntutustumispäiviltä. Tämä on pakollinen jokaiselle opiskelijalle. Tässä maistiaisia kysymyksistä:

1) Mitä opit? Mikä oli uutta tietoa?
2)Mikä jäi epäselväksi tai ymmärtämättä? Mikä tuntui vaikeaselkoiselta?
3)Mitä oppimaani tieto merkitsee itselleni ja opiskelulleni? Miten sovellan oppimaani omissa opinnoissani?
4)Lue Terve Suu oppikirjasta s.210-224
5)Tarkkaile ja pohdi miten ergonomia ja jätteiden lajittelu toteutuvat työpaikalla?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammashoitajan vinkki 3 !

Hammaslääketieteellistä sanastoa

Who is TheRelaxingEnd?